Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Klik hier voor certificaten WerftZon
  • E-mailadres
 
 
 

Doelstelling

‘Loon op Zand is in 2030 energieneutraal’

Het doel wat we onszelf stellen is dat de gemeente Loon op Zand in 2030 energieneutraal is. Dat wil zeggen dat er binnen de gemeente evenveel duurzame energie wordt opgewekt als er wordt verbruikt.

Zoals het in de Trias Energetica op de pagina visie wordt voorgesteld, is het besparen op energie de belangrijke eerste stap. Het opwekken van duurzame energie de tweede stap. En daarna eventueel het gebruiken van fossiele brandstoffen, als het echt niet anders kan.

Voor informatie of advisering over Besparen op Energie, de eerste stap,  door woningverbetering en bewust(er) eigen gedrag kunt u bij ECLoZ | om terecht.  Enige tijd geleden is geprobeerd een pilotproject te starten in Oud-Loon om per straat gezamenlijk besparingsmaatregelen en isolatie voor huizen te ondernemen. Helaas is dit project wegens gebrek aan belangstelling niet doorgegaan.

Nu is er in mei 2019 een energiebesparingsproject gestart in Molenwijck-Noord, gezien het grote aantal enthousiaste deelnemers is dit wel een succesvol energiebesparingsproject. Zie daarvoor de pagina Energiebesparing.

Informatie over het opwekken van duurzame energie, de tweede stap, vindt u op de pagina’s Eigen energie opwekking, Collectieve opwekking en op de pagina Projecten.

 

Interesse?


Neem dan contact
met ons op

  • Naam
  • E-mail
  • Bericht