Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Klik hier voor certificaten WerftZon
 
 
 

Doelstelling

‘Loon op Zand is in 2045 energieneutraal’

Het doel wat we onszelf stellen is dat de gemeente Loon op Zand in 2045 energieneutraal is. Dat wil zeggen dat er binnen de gemeente evenveel duurzame energie wordt opgewekt als er wordt verbruikt.

Zoals het in de Trias Energetica op de pagina visie wordt voorgesteld, is het besparen op energie de belangrijke eerste stap. Het opwekken van duurzame energie de tweede stap. En daarna eventueel het gebruiken van fossiele brandstoffen, als het echt niet anders kan.

Voor informatie of advisering over Besparen op Energie, de eerste stap,  door woningverbetering en bewust(er) eigen gedrag kunt u bij ECLoZ | om terecht.

In mei 2019 is een energiebesparingsproject gestart in Molenwijck-Noord, waar veel belangstelling voor was. Gezien het succes van die actie wordt in voorjaar 2020 een dergelijke actie gehouden in Kaatsheuvel. Zie daarvoor de pagina Energiebesparing.

Informatie over het opwekken van duurzame energie, de tweede stap, vindt u op de pagina’s Eigen energie opwekking, Collectieve opwekking en op de pagina Projecten.

   

  Interesse?


  Neem dan contact
  met ons op

  • Naam

  • E-mail

  • Adres en tel.nr.

  • Bericht