Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Klik hier voor certificaten WerftZon
 • E-mailadres
 
 
 

Energiebesparing

Iedereen wil een comfortabel huis en een lagere energie-rekening. Wilt u graag weten hoe?

Milieu centraal over besparing.

30 juni 2020

Interview bij Langstraat FM met wethouder Bruijniks ter gelegenheid van de officiële openstelling van het Energieloket Loon op Zand.

29 mei 2020

Gemeente Loon op Zand heeft Energieloket

Er kan veel (geld) bespaard worden door besparingsmaatregelen aan huis. De poster hiernaast, van Milieu Centraal, geeft dat duidelijk aan. Weet je nou niet waar en hoe te beginnen, vraag dan een gesprek aan met een van de door ECLoZ opgeleide lokale energiecoaches. Een (beeld-)gesprek kan aangevraagd worden via de website van het energieloket.

Een energiecoach geeft je nuttige tips over energie besparen

Besparing in de keuken

19 maart 2020

Nu het openbare leven tot stilstand is gekomen en de geplande besparingsbijeenkomst voorlopig niet doorgaat, kan energiebesparing natuurlijk wel gewoon doorgaan! Op deze pagina van om | nieuwe energie een aantal tips voor energiebesparing in de keuken.

Nieuwe subsidieregeling Energiebesparing 

19 augustus 2019

Vanaf 15 augustus 2019 kun je ongeveer 20 procent subsidie krijgen voor het isoleren van je dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas. Voorwaarde is dat je 2 of meer isolatiemaatregelen laat uitvoeren. Doe je dat, dan kun je ook subsidie krijgen voor een paar extra maatregelen die energie besparen, zoals een isolerende voordeur en maatwerkadvies. Meer informatie is te vinden op deze pagina van Milieucentraal.


In ons dagelijks leven gebruiken we veel energie. Gas voor verwarming en elektriciteit voor verlichting en apparaten zoals koelkast, diepvriezer, wasmachine en –droger, afwasmachine, radio/audio, tv en (veel) opladers. Blijven die op stand-by of zetten we die ‘uit’ zodat ze geen stroom meer gebruiken? Kopen we bij vervanging energiezuinige apparatuur en lampen? En hoe zit het met ons huis of bedrijfsgebouw? Zijn de muren, ramen, dak en vloer optimaal geïsoleerd? Veel energie verdwijnt als niet of beperkt is geïsoleerd, maar ook door kieren langs kozijnen en scheuren in muren en dakbeplating. Energiegebruik heeft te maken met (ons eigen) gedrag en met onze woning of bedrijfsgebouw.

Je maakt zelf bepaalde keuzes (gedrag) die je energievraag beïnvloeden. Door hier bewuster mee om te gaan kun je zonder te investeren, snel energie besparen. Denk dan aan:

 • op welke temperatuur stel ik de thermostaat in? Ook als ik de hele dag weg ben.
 • hoe lang sta ik onder de douche?
 • op welke temperatuur stel ik de wasmachine in?
 • hoe vaak gebruik ik de wasdroger?
 • waar laat ik het licht branden?
 • koop ik een iets duurdere maar veel energiezuiniger machine of lamp?
 • haal ik na het opladen de oplader weer uit het stopcontact en laat ik geen apparatuur ‘stand-by’ staan?

Zo maar enkele voorbeelden die veel energie kunnen besparen. Energie die niet hoeft te worden opgewekt en betaald.

Voor woning en bedrijfsgebouw is het belangrijk dat deze goed zijn geïsoleerd en geen kieren hebben. Muren, ramen, dak en vloer kunnen warmte doorgevers naar buiten zijn – koude brug of warmtetransmissie. Veel warmteverlies voelt tochtig aan en je levert veel in op comfort. Stoken doe je in zo’n geval “voor de mussen”.

Iedere woning of bedrijfsgebouw heeft een bepaalde energieprestatie, die vaak is vastgelegd in een energielabel. Dit label zegt iets over de energiezuinigheid van de woning.


 

Interesse?


Neem dan contact
met ons op

 • Naam
 • E-mail
 • Bericht