Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Klik hier voor certificaten WerftZon
 • E-mailadres
 
 
 

Energieopwekking

Postcoderoosproject Werftzon

27 mei 2020

Op 21 mei 2019 ging het Postcoderoosproject WerftZon van start. Vanaf dat moment werd stroom geleverd aan om | nieuwe energie. De in de afgelopen 12 maanden behaalde milieuvoordelen zijn groot:

De actuele stand van de productie is te bekijken op deze pagina van SolarEdge.

7 januari 2020

Milieuvoordelen project WerftZon sinds de start, 21 mei 2019:

25 juli 2019

Update milieuvoordelen project WerftZon sinds de start, 21 mei 2019:

12 juni 2019

Via deze pagina van SolarEdge is de productie van de zonnepanelen op De Werft van dag tot dag te bekijken. Hieronder een screenshot van SolarEdge met de milieuvoordelen sinds de start van dit project.


Het is helemaal klaar, alles ligt er op en is aangesloten”

foto: AG Techniek

Update 14 mei: De zonnepanelen op Sporthal De Werft zijn door installateur AG Techniek uit Udenhout gelegd en aangesloten! De zonnestroom die wordt opgewekt, wordt geleverd aan om | nieuwe energie, collectief van lokale energiecoöperaties.

Foto’s: Henri Hoskam


Update 25 april 2019: Pas in mei het dak op!

Door samenloop van omstandigheden en onvoorziene gemeentelijke regelingen is het leggen van de zonnepanelen vertraagd. De start zal helaas niet eerder zijn dan op z’n vroegst 9 mei. Bent u deelnemer in het project dan bent u of wordt u geïnformeerd.


Update 28 maart 2019: De handtekeningen zijn gezet!

Dus was er ook taart:


Update 22 maart 2019: De huurovereenkomst met de gemeente voor de huur van het dakdeel van sporthal De Werft is opgesteld en wordt donderdag 28 maart getekend.

Binnenkort kunnen we het dak op!

Gezien de doorlooptijd van de verdere voorbereidingen is het reëel te verwachten dat de installatie in april “draait”. Voor zonnestroomproductie een gunstig moment.

Voor de kopers van de zonnedelen geldt dat de eerste revenuen aangetroffen worden op de eerstkomende jaarafrekening van het energiebedrijf die daarna verschijnt. Vijftien jaar kan men dan rendement verwachten en draagt men bij aan een beter milieu.


 

Het dak van de nieuw geopende Sporthal de Werft in Kaatsheuvel komt vol te liggen met zonnepanelen, waarvan er 224 in eigendom komen van de coöperatie. Een ieder die woont in de postcodegebieden grenzend aan postcode 5171 (dit zijn de postcodes 5171, 5172, 5175, 5176, 5106, 5143, 5144, 5151 en 5161), kan deelnemen in dit project door het kopen van certificaten die € 190,= kosten. Een certificaat levert jaarlijks circa 250 kWh op. Een gemiddeld gezin (3 à 4 personen) gebruikt ongeveer 3.000 kWh per jaar. Daarvoor zijn ongeveer 12 certificaten nodig.

U kunt investeren met een maximum van 20 certificaten. De energiebelasting over de opbrengst, inclusief de daarover geheven BTW, wordt door uw energiebedrijf jaarlijks verrekend met uw energierekening. Meer informatie via contact@ecloz.nl. “Wie het eerst komt, het eerst maalt” en “op is op”.

Wat brengt een zonnepaneel per jaar op?
De geschatte opbrengst van één zonnepaneel is 285 kWh per jaar. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid zonneschijn. Bij de huidige energiebelasting (tarieven 2018) bedraagt dit jaarlijks ca. € 30,– per zonnepaneel.

Wat te doen als u certificaten wilt kopen?
Als u besloten heeft certificaten aan te schaffen print dan de ledenovereenkomst én de participatieovereenkomst, onderteken die en lever beide documenten in zoals daarin is aangegeven. Dit is de ledenovereenkomst en hier vindt u de participatieovereenkomst. Mocht u nog specifiekere informatie willen, download dan het .pdf-bestand met vragen en antwoorden over WerftZon.

Voor wie nog meer wil weten
De oprichtingsakte coöperatie ZonCloz vindt u hier. Hier de pdf van het huishoudelijk reglement. De productspecificaties van de zonnepaneleninstallatie zijn in dit document te vinden, en de berekening van alle financiële gegevens betreffende deze installatie in deze pdf. De deelnemende energieleveranciers hier en tot slot de toewijzingscriteria.

Voor wat betreft de capaciteit van het netwerk: er is ter plaatse voldoende capaciteit.

   

  Interesse?


  Neem dan contact
  met ons op

  • Naam
  • E-mail
  • Bericht