Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Klik hier voor certificaten WerftZon
 • E-mailadres
 
 
 

Energieopwekking

Postcoderoosproject Werftzon

18 december 2020

Vandaag is het zover: er is 100 MWh vermogen opgewekt door de 224 zonnepanelen van ECLoZ die in mei 2019 op Sporthal De Werft zijn gelegd. Lees meer op deze pagina.

De actuele stand van de productie is te bekijken op deze pagina van SolarEdge.


14 mei 2019: “Het is helemaal klaar, alles ligt er op en is aangesloten”

foto: AG Techniek

Op 14 mei 2019 zijn de zonnepanelen op Sporthal De Werft door installateur AG Techniek uit Udenhout gelegd en aangesloten! De zonnestroom die wordt opgewekt, wordt geleverd aan om | nieuwe energie, collectief van lokale energiecoöperaties.

Foto: Henri Hoskam

De huurovereenkomst met de gemeente voor de huur van het dakdeel van sporthal De Werft is opgesteld en werd op 28 maart 2019 ondertekend!

 


Op 22 december 2018 waren alle certificaten verkocht!

Het dak van de nieuw geopende Sporthal de Werft in Kaatsheuvel komt vol te liggen met zonnepanelen, waarvan er 224 in eigendom komen van de coöperatie. Een ieder die woont in de postcodegebieden grenzend aan postcode 5171 (dit zijn de postcodes 5171, 5172, 5175, 5176, 5106, 5143, 5144, 5151 en 5161), kan deelnemen in dit project door het kopen van certificaten die € 190,= kosten. Een certificaat levert jaarlijks circa 250 kWh op. Een gemiddeld gezin (3 à 4 personen) gebruikt ongeveer 3.000 kWh per jaar. Daarvoor zijn ongeveer 12 certificaten nodig.

U kunt investeren met een maximum van 20 certificaten. De energiebelasting over de opbrengst, inclusief de daarover geheven BTW, wordt door uw energiebedrijf jaarlijks verrekend met uw energierekening. Meer informatie via contact@ecloz.nl. “Wie het eerst komt, het eerst maalt” en “op is op”.

Wat brengt een zonnepaneel per jaar op?
De geschatte opbrengst van één zonnepaneel is 285 kWh per jaar. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid zonneschijn. Bij de huidige energiebelasting (tarieven 2018) bedraagt dit jaarlijks ca. € 30,– per zonnepaneel.

Wat te doen als u certificaten wilt kopen?
Als u besloten heeft certificaten aan te schaffen print dan de ledenovereenkomst én de participatieovereenkomst, onderteken die en lever beide documenten in zoals daarin is aangegeven. Dit is de ledenovereenkomst en hier vindt u de participatieovereenkomst. Mocht u nog specifiekere informatie willen, download dan het .pdf-bestand met vragen en antwoorden over WerftZon.

Voor wie nog meer wil weten
De oprichtingsakte coöperatie ZonCloz vindt u hier. Hier de pdf van het huishoudelijk reglement. De productspecificaties van de zonnepaneleninstallatie zijn in dit document te vinden, en de berekening van alle financiële gegevens betreffende deze installatie in deze pdf. De deelnemende energieleveranciers hier en tot slot de toewijzingscriteria.

Voor wat betreft de capaciteit van het netwerk: er is ter plaatse voldoende capaciteit.

   

  Interesse?


  Neem dan contact
  met ons op

  • Naam
  • E-mail
  • Bericht