Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Klik hier voor certificaten WerftZon
 • E-mailadres
 
 
 

Energiebesparing

Warmtebeeldactie

Net als eerder in januari 2015 en januari 2019, hield ECLoZ in de winter van 2020-2021 een warmtebeeldactie. Met een speciale warmtebeeldcamera werden foto’s van woningen van deelnemers gemaakt. De foto’s hebben als doel om inzicht te geven over de staat van de isolatie van het huis.

Hieronder het verslag van Anton in ‘t Groen van deze actie:

Duidelijk beeld van warmteverlies

Ik ging op pad met één van de werkgroepleden. Vanuit verschillende standpunten, zowel binnen als buiten is met de camera duidelijk te zien waar warmteverlies optreedt en kou de woning binnenkomt. Of we nog eens in dat hoekje willen kijken… en hoe zit het met de uitbouw? Verwachtingen worden bevestigd of juist ontkracht. Het nut van dubbelglas, rolluiken en aandacht voor de voordeur, om maar een paar zaken te noemen. Later ontvangen de bewoners hun warmtefoto’s digitaal. Handig om met de buren of een specialist in gesprek te gaan. Waar wenselijk zal ECLoZ ze met onafhankelijke partijen in contact brengen.

Tot dusver geeft het de betreffende inwoners een interessante blik op hun woning. Tegelijkertijd worden wij verrast door energiebesparende initiatieven als een water recycling douche. Klinkt erg futuristisch, maar toch gewoon in onze gemeente!

‘Wat gebeurt er?’ vragen voorbijgangers zich af

Het wekt ook nieuwsgierigheid bij anderen als we op straat staan. Toevallige voorbijgangers tonen interesse. Nog vaak onbekend met de initiatieven van ECLoZ kunnen we hen naar onze website of onze pagina’s op Facebook en LinkedIn verwijzen. Zo zijn ze bij een volgende actie als eerste op de hoogte. Extra leuk als dan de volgende dag inderdaad een e-mailtje is gestuurd, of het nog mogelijk is dat we langskomen met de warmtecamera.

Zelf meedoen als vrijwilliger

Onvermijdelijk gaan we mensen teleurstellen. Beschikbare handen en tijd zijn beperkt, onze energiecoöperatie draait volledig op vrijwilligers. We nodigen dan ook iedere inwoner uit om contact met ons op te nemen als ze interesse hebben in een vrijwilligersfunctie.

ECLoZ is een aantal jaren gelden met veel energie gestart, heeft mooie projecten gedaan als KwatrijnZon en is bezig met WerftZon. Maar daar blijft het niet bij. Je gaat meer van ons horen de komende tijd. Energiebesparing en duurzame opwek zijn actuele thema’s waar we graag actiever mee aan de slag gaan. Heb je ideeën of ben je juist op zoek naar ideeën op het gebied van besparing en opwek van energie? Mensen die op regelmatig basis mee willen denken ontvangen we met open armen. Samen kunnen we onze mooie gemeente duurzamer te maken. Schrijf je in als lid (€ 10 per jaar) via de website en meld je aan als vrijwilliger of mail naar contact@ecloz.nl. Meer informatie: www.ecloz.nl.


Van Kooten en De Bie met persiflage op de nationale kierenjacht uit de jaren tachtig:

   

  Interesse?


  Neem dan contact
  met ons op

  • Naam
  • E-mail
  • Bericht