Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Klik hier voor certificaten WerftZon
 
 
 

Energiebesparing

Warmtebeeldactie

Net als eerder in januari 2015 en januari 2019, hield ECLoZ in de winter van 2020-2021 een warmtebeeldactie. Met een speciale warmtebeeldcamera werden foto’s van woningen van deelnemers gemaakt. Op een warmtebeeldfoto kunnen huiseigenaren zien waar in hun woning warmte weglekt en waar isoleren dus geld en energie gaat besparen.

Zoveel mogelijk besparen om zo weinig mogelijk op te hoeven wekken

ECLoZ heeft als doelstelling dat de gemeente Loon op Zand in 2045 energieneutraal is. Dat wil zeggen dat er in de gemeente evenveel energie wordt opgewekt als er wordt verbruikt. Opwekken van duurzame energie doet ECLoZ al in lokale zonne- en windenergieprojecten. Maar een belangrijke eerste stap moet zijn: gebruik van energie zoveel mogelijk beperken. Het blijkt dat veel besparing mogelijk is door goede isolatie.  Elke mgas die je niet nodig hebt, hoef je niet te verbranden, iedere kWh elektriciteit die je niet nodig hebt, hoef je niet op te wekken. Zo ben je niet alleen energiezuinig bezig, maar bespaar je ook maandelijks energiekosten. Bij de meeste woningen lekt er veel warmte (dus energie) weg doordat de woning slecht is geïsoleerd.

Met een warmtebeeldfoto is dat weglekken perfect te zien. Uit ervaring weten we dat het héél verrassend kan zijn. Wat je nooit had gedacht is toch waar: via voordeur, dakraam, spouwmuur en vloer lekt heel veel warmte weg. De warmtebeeldfoto’s kunnen alleen worden gemaakt als het verschil tussen binnen- en buitentemperatuur tenminste 15 graden is. De warmtebeeldfoto’s van uw woning wordt afgeleverd met een korte rapportage en een mondelinge toelichting van de energiecoach. 


   

  Interesse?


  Neem dan contact
  met ons op

  • Naam
  • E-mail
  • Bericht